Kadim bir sanat olan kuyumculuğun, bir alt dalı olan kalem işi günümüzde hala kullanılmaktadır. Kalem işi "Sadekar" ın yapmış olduğu takının yüzeyine desen motif ve yazı gibi işlerin resmedilmesinin ardından çelik kalemlerle yüzeye kazınması işlemidir. Çelik kalemler yüzeyden parça kaldırırken ardında parlak metal bir renk bırakır ve desenler "SADE" nin üzerinde hem motif hem kontrast açısından hareketlilik sağlar. Takıya değer katar. Bir çok farklı kalem uçlarının, metalin üzerinde yürümesi ile elde edilen bu sanat dalını icra eden Sanatkarlara "Kalemkar" denir. Kalemkarlık da diğer mesleklerde olduğu gibi gelişen teknolojiye paralel olarak, makineleşme zamanla meslek içerisindeki yerini almış ve birtakım değişiklikler kaçınılmaz olmuştur. Kalem işinin günümüzde en yaygın örnekleri kompresörlü kalemlerle yapılmaktadır. Yine el becerisine ihtiyaç duyulan geleneksel yöntemden en az uzaklaşan yöntem budur.  

Ahumay sanat evinde kuyumculuk alanının bu kadim sanatını kompresörlü kalemlerle uygulamalı olarak öğrenebilirsiniz. Sanat evimizde Gravür eğitimi toplamda 2 kur olarak verilmektedir. Her kur 7 eğitim gününden oluşmaktadır. 1 eğitim günü ise 6 saat kadar sürmektedir. 7 günde toplam 14 ders konusu işlenmektedir. Eğitimler, eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerle özel olarak ilgilenebilmek adına, en çok 2 kişilik sınıflarda verilmektedir. Sayıca büyük sınıflarda ders dinlemenin ve anlatmanın sıkıntısından uzak, bireysel sorularınızın cevaplarını anında alabileceğiniz, belki de en önemlisi ilk günden, hangi gün hangi derse gireceğinizin belli olduğu bir müfredat ile sonuca hızlı ulaşabileceğiniz bir eğitim programı ile zorluk çekmeden öğrenebilirsiniz.

Gravür eğitimlerine, Pazar günü hariç her gün katılabilirsiniz. Kurs bitiminde kendine ait çalışma alanı oluşturmak isteyen öğrencilerimiz gerekli tüm malzemeleri sanat evimizden temin edebilirler.

TPL_KALLYAS_TOTOP